Brook Preloader

30 Dagen Fear Less© Challenge

Quote - Twainif your fly

Over faalangst

Angst zit ingebed in ons zijn en kan nuttig zijn. Het is een oersignaal van je lichaam om je te waarschuwen dat je in gevaar bent om ervoor te zorgen dat je je gedrag zodanig aanpast dat je het gevaar vermijd.

Toch kan het zo zijn dat, o.a. door ervaringen in je leven, jij faalangst ontwikkelt en jet nu jou in de weg staat het maximale uit jouw leven te halen.

Stel je de volgende situatie voor:

Je krijgt een kans aangeboden of je bevind je in een situatie waarin je iets nieuws kan of mag gaan doen. Het ligt buiten jouw comfort zone en voor je er erg in hebt glijd je langs de neerwaartse spiraal van faalangst alsof het een glijbaan is, die alleen kan eindigen in een scenario waarin je voor jezelf bevestigd dat je het niet kan door de situatie geheel te vermijden of door zo gestrest te raken dat je simpelweg blokkeert.

Zet ook de knop om

Door dit keer op keer te laten gebeuren doe jij jezelf tekort. Vind je ook niet? Je laat kansen liggen, vermijd situaties die juist mogelijkheid bieden om je talenten te benutten met als resultaat dat je zelf de grootste blokkade bent in je eigen leven.

Dit klinkt misschien wat scherp, maar toen ik dit onder ogen zag ging er bij mij een knop om en leerde ik omgaan met faalangst. Het vergt moed en doorzettingsvermogen, maar het is het meer dan waard.

Ben jij klaar voor een uitdaging?

Om jou vast op weg te helpen heb ik 30 dagen Fear Less© Challenge geschreven, die jouw eerste stappen kunnen zijn naar een leven dat niet meer beheerst wordt door faalangst. In 30 dagen deel ik elke dag een opdracht met je, zodat jij op een gestructureerde manier aan jouw reis naar een Fear Less© leven kunt beginnen. Niet een leven zonder angst, maar een leven waarin jij kunt omgaan met die angst.

Ben jij er klaar voor?

Challengemet Ve (2)

Doe Mee!

30 dagen, 30 tips om jouw eerste stappen te zetten naar een Fear Less leven!

Ook zo'n hekel aan spam? Lees de privacy policy voor meer informatie