Brook Preloader

Over Ve

IMG-20240502-WA0011
IMG-20240502-WA0010
IMG-20240502-WA0005
IMG-20240502-WA0009
IMG-20240502-WA0008
IMG-20240502-WA0007

Laten we kennismaken

Wanneer ik kijk naar de foto’s hierboven dan realiseer ik me dat als je toen ik opgroeide had verteld dat mijn leven er zo uit zou zien en ik de dingen zou doen die ik ben gaan doen, dan had ik je nooit geloofd.

Ik ben Venita, Ve voor bekenden en woon in Vleuten met mijn man, 3 kinderen en twee eigenwijze honden. Op Overvecht ben ik opgegroeid, heb gestudeerd in Amsterdam en Londen, rolde de commerciële wereld in, heb in totaal ongeveer 8 jaar in Groot Brittannië gewoond en ben daar een eigen onderneming getart waarmee ik kleine ondernemers hielp met het groeien van hun bedrijf.

Eenmaal terug in Nederland besloot ik politiek actief te worden, ben een nieuwe onderneming met een een partner gestart in het geven van campagne advies en training en werd uiteindelijk raadslid in Utrecht. Mijn leven in een notendop.

Verleden

Hoewel ik met nu ook met plezier terug kan kijken op mijn verleden, is dat niet altijd zo geweest. Net als velen overkomen je dingen in het leven, die wat reparatiewerk vergen. Negatieve ervaringen, waar ik nu niet te diep op in zal gaan, waarvan ik het mijn levensdoel heb gemaakt deze om te zetten in iets positiefs voor anderen.

Als gevolg van die negatieve ervaringen, ontwikkelde ik onder andere op zeer jonge leeftijd faalangst. Nee, geen normale gezonde stress bij toetsen op school, maar verlammende faalangst die tot vervelende verschijnselen leidde zoals black-outs.

Faalangst als rode draad

Faalangst is heel lang een rode draad geweest in mijn leven, het heeft mij ervan weerhouden dingen te doen die ik wilde zoals op jongere leeftijd politiek actief worden, maar ook de studie te gaan doen die ik eigenlijk wilde.

Door het netwerk om mij heen van mensen, die me af en toe de nodige spreekwoordelijke schop onder mijn donder gaven en mijn aanmoedigde te gaan voor wat ik wilde en na heel wat uren reparatiewerk aan mezelf, zette ik langzamerhand de stappen die hebben geleid tot het leven dat ik nu heb. Een mooi leven waarbij ik ’s avonds in bed lig en vaak met voldoening terug kan kijken op de dag.

Levensdoel

Het levensdoel is motivatie voor mijn politieke werk, maar zeker ook voor het schrijven van het boek “Wat als ik vlieg?” en ontwikkelen van het “Fear Less©” model. Ik kan nu zeggen dat ik heb leren omgaan met faalangst tot het punt dat het mijn niet heeft weerhouden raadslid te worden, in het openbaar te spreken, voor een camera te gaan staan en simpelweg te gaan voor de dingen die ik wil doen. Een van die dingen is anderen helpen aan een korte reis naar een soortgelijk  leven. Een waarin faalangst niet bepalend is voor wat jij kunt doen en bereiken, maar waarin jij dat zelf bepaald!

Een laatste gedachte

Ik sluit af een gedachte om goed over na te denken.

Om te ontwikkelen zijn de lessen uit fouten noodzakelijk. Is het dan niet juist falen wanneer jij jezelf door faalangst laat weerhouden van het benutten van jouw talenten en kansen om het maximale uit jouw leven te halen?

Ik ben benieuwd of jij klaar bent om de eerste stappen te zetten op jouw reis naar een “Fear Less© leven. Ik hoor het graag!

signature